Het belang van ouder-kindspel – educatief speelgoed online

Alle kinderen hebben baat bij spelen, of het nu met anderen is of alleen. De handeling van ouder-kindspel is echter van bijzonder belang. Lees verder om erachter te komen waarom!

Helpt hen specifieke kennis en vaardigheden aan te leren

Hoewel spelen met leeftijdgenoten/solo’s kan helpen bij de algemene groei, kan ouder-kindspel cruciale voordelen hebben voor een kind. Dit komt door de kennis die ouders hebben, die vaak niet intuïtief is voor kinderen. Alleen al door het modelleren van gedrag door een volwassene kan een kind leren en zich voorbereiden op meer van de complexiteit van het leven. Dit omvat sociale vaardigheden, zelfbeheersing en de rol van ouder, professionele en zelfs maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bovendien kunnen ouders actief vragen van een kind beantwoorden en specifieke vaardigheden aanleren. Over het algemeen kunnen ouders zorgen voor meer volwassen en gevarieerde spelvormen. Ze kunnen ook bevestiging bieden tijdens leermogelijkheden door middel van spel, wat moeilijk te vinden is voordat je naar school gaat. Dit wekt een gevoel van zelfvertrouwen dat hen motiveert om te blijven leren! Het is vermeldenswaard dat de meest positieve bekrachtiging voor kinderen voortkomt uit de goedkeuring en lof van een ouder.

Versterkt je band

Spelen is een van de beste manieren om een ​​band met je kind op te bouwen. Dit komt omdat het je in staat stelt om echt met elkaar in contact te komen. Deze verbinding laat zien dat je om hem geeft en kan je ook een beter inzicht geven in hoe je kind voelt en denkt. Over het algemeen betekent dit dat u uw kind beter kunt begeleiden en relateren. Samen spelen maakt ook de chemische stof oxytocine vrij, die een rol speelt bij de hechting tussen ouder en kind.

Speelgoed voor ouder-kind spel

Boeken

Slaperig Niet slaperig – Het bedtijdavontuur van een kleine dino

Boek voor verkleedpartijen onder water

Puzzels

Jumbo Knop Puzzel | Boerenerf Dieren

500 stuks Glow in Dark-puzzel | Oerwoud

Spellen

Djeco Tactilo Lotto boerderijspel

ThinkFun Zingo! Word Builder-spel

Referenties

https://strictlybriks.com/blog/the-importance-of-parent-child-playtime-and-how-it-shapes-early-childhood-development/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877042812013304

https://www.exchangefamilycenter.org/exchange-family-center-blog/2018/4/10/connecting-with-your-child-through-play-th-esurprising-benefits-of-parent-child-playtime

http://bringingupgreatkids.org/en/development/childs-play-is-a-parents-business


ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Bambootoys.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart